UPP TILL 50% RABATT // GRATIS FRAKT I SVERIGE

Garanti


Om du skulle vara missnöjd över en mottagande order för någon anledning, var god och kontakta oss. På FinaFynd strävar vi efter att göra våra kunder 100% nöjda med produkten som de har köpt från oss.

Om du upplever problem med frakten eller produkten, och du är missnöjd, vänligen kontakta oss med hjälp av formulären nedan så kommer vårt team hjälpa dig direkt.

Här är några FAQ’s angående vår returpolicy:

1. VAD ÄR RETUR PERIODEN?

Du kan returnera en produkt inom 14 dagar efter du har mottagit den från oss.

2. HUR LÅNG TID TAR DET ATT FÅ PENGARNA TILLBAKA?

En fullständig återbetalning kommer att ske genom samma betalningsmetod som användes av kunden efter att vi har åter mottagit produkterna, inspekterat dem och bekräftat att de har inte öppnats. Alla kunder måste kontakta oss efter de har skickat tillbaka paketet och ange informationen om spårningen så vi kan hantera återbetalningen. Observera: Det flesta finansiella institutioner behöver ett genomsnitt på 3-5 arbetsdagar att slutföra en återbetalning.

3. VARFÖR GÅR INTE SKÖNHETS- OCH HÄLSOPRODUKTER  ATT RETURNERAS?

Beauty & Health-produkterna anses vara hygieniska produkter. Vi tar hygien och allmän säkerhet på allvar och tillåter inte att skönhets- och hälsoprodukter returneras för alla våra kunders säkerhet. Vi är inte ensamma om detta. Andra leverantörer av skönhets- och hälsoprodukter tillåter inte att varor returneras av samma skäl.

4. MÅSTE JAG BETALA FÖR MIN RETURFRAKT?

Ja, alla kunder ansvarar för deras fraktkostnader angående returer. Vi rekommenderar att du skickar din returvara med möjligheten att spåra paketet, eftersom vi kan inte ansvara för borttappade returvaror.

5. KAN JAG RETURNERA MIN PRODUKT UTAN ATT KONTAKTA ER?

Du måste kontakta oss innan du skickar iväg din returvara eftersom returadressen kan variera beroende på var din order kommer ifrån.

6. HUR KAN JAG KONTAKTA ER?

Du kan kontakta oss per e-post på info@finafynd .nl eller via hjälp från länken nedan. Vårt team på FinaFynd jobbar 7 dagar i veckan, 24 timmar per dag. Vi garanterar alltid ett svar inom 24 timmar och vi hjälper dig gärna!

7. MIN PRODUKT ÄR SKADAD, VAD BORDE JAG GÖRA?

För att vi ska kunna hjälpa dig på snabbaste sätt, var god och bifoga ett par bilder som bevisar den dåliga kvalitén eller den skadade delen av produkten. Det mest optimala fotona befinner sig på en platt yta med bra ljus, där taggen och felet syns tydligt. Vi kommer att använda denna information för att hjälpa dig med din order och förhindra fel i framtiden.

Om du har mottagit en skadad eller felaktig produkt, vänligen kontakta oss inom 4 veckor efter mottagandet av produkten.